Skip to main content

Un nou concepte en l’àmbit de la publicitat

 

El boom de les xarxes socials ha generat una nova concepció del món, fruit de la qual ha sorgit una nova visió a l’hora d’apropar-nos a les marques i als productes que ens agraden. Segons l’informe Global Trust in Advertising Report 2015 de Nielsen, el 83% dels consumidors confien en allò que els recomanen els amics i familiars, mentre que el 66% confia en les opinions que altres usuaris publiquen en base a la seva experència amb el producte, marca o servei. En aquest sentit, els influencers -persones amb milers de seguidors a xarxes socials- s’han posicionat com un referent a l’hora de generar opinió sobre tot allò que, directa o indirectament, promocionen a través de les seves fotografies i vídeos.

Ara bé, tot i tractar-se d’un concepte aparantment nou, a Dfusió fa anys que vam començar a centrar-nos en aquest tipus de publicitat. Si més no, els influencers no deixen de ser persones properes, amb les quals és molt més fàcil identificar-se que no pas amb famoso del món de la televisió o del cinema. De fet, és aquesta proximitat la que transmet confiança als usuaris que decideixen fer cas dels seus consells.

L’any 2013, una jove Nina Urgell donava els seus primers passos protagonitzant una campanya per a Hels BCN produïda per aquesta agència. Quatre anys més tard, i amb més de 750k a Instagram, ens hem tornat a trobar amb la Nina, en aquest cas, per realitzar una nova peça audiovisual per un concurs de Dior.

Tot i això, la nostra acció a través d’influencers no s’atura aquí. Al llarg dels últims anys hem realitzat diverses campanyes amb la blogger de moda i actriu Alba Duch, amb la cantant Bad Gyal, així com un dels esdeveniments d’influencers més mediàtics d’Espanya: el Nevada Shopping Day, amb Paula Gonu, Maria Pombo i molts més… Ara bé, aquest episodi és tan interessant que es mereix una entrada pròpia!

El que és cert és que el món d’Internet i de les xarxes socials és una evolució constant que mai s’atura. Un procés que cada dia ens sorprèn amb més actualitzacions i novetats que ens ajuden a plantejar nous mètodes de comunicació realment interessants. Qui sap en quin nivell estarem la propera setmana?