Skip to main content

El procés d'un spot

Pocs saben el que s’amaga rere d’un spot o anunci televisiu. En un temps de vint segons l’anunciant ha de ser capaç de fer arribar el seu missatge a l’audiència. Per tant, el factor impacte és esencial a l’hora de cridar l’atenció de l’espectador.

En aquesta ocasió hem treballat per la reconeguda cadena de clubs esportius Holmes Place.  Actualment compta amb 15 clubs repartits per Espanya: 7 a Madrid, 5 a Barcelona i un a Granada, Valencia i Zaragoza.

Ara bé, abans de parlar sobre en què ha consistit el procés de creació d’aquest anunci, què us sembla si el visualitzem?

Rebuda de les imatges, edició, post-producció i emissió!

Aquests són els quatre passos generals que hem seguit en la creació d’aquest spot.

El primer ha consistit en la creació de l’spot ha estat la recepció de les imatges en brut per part de la central de Holmes Place. A partir d’aquest moment, hem començat a treballar-les visualment basant-nos en el claim Train, Enjoy, Repeat.

El procés d’edició s’ha realitzat prenent com a base la composició musical triada. De fet, la coordinació entre so i imatge és fonamental en tota composició audiovisual per tal de garantir un major impacte en l’audiència. A més a més, també s’han dut a terme tasques de grafisme relacionades amb el logo, que s’ha redissenyat amb After Effects.

Un cop editades les imatges, la locució final així com la veu del locutor són fonamentals a l’hora d’emfatitzar en la marca. A més a més, en aquest cas el procés de post-producció també s’ha basat en d’adaptar l’espot a la qualitat digital i a les necessitats tècniques per poder emetre’l tant en televisió com en cinemes.

Sabies que…

La publicitat és el major ingrés per part de la majoria de cadenes televisives i grups mediàtics. És per això que existeix una gran estructura que gira entorn als anuncis publicitaris. En aquest sentit, la majoria de canals disposen d’una graella dividida en diverses franges horàries amb un preu per anunci establert per a cada una d’aquestes. Lògicament, aquells espais més propers al prime time (és a dir, a l’hora de més audiència) tenen un preu per segon molt més elevat que altres franges menys rellevants.