Skip to main content

Quins beneficis ens aporten?

És ben cert que la comunicació no coneix fronteres. Si sumem aquesta afirmació a la imparable evolució tecnològica, ens trobem amb infinits recursos que ens permeten comunicar d’una manera més atractiva de cara al públic al qual ens volem dirigir. De fet, un dels primers passos de la comunicació és captar l’atenció de l’espectador. I en aquest sentit, els recursos mutlimèdia es presenten com una opció més que interessant.

Abans de tot, cal saber què entenem per recursos multimèdia. Es tracta de totes aquelles peces que convinen text, animació, moviment i efectes gràfics i/o audiovisuals. De fet, no és necessari disposar de totes aquestes característiques perquè un recurs es consideri multimèdia. El que sí és cert, és que cada un d’aquests complements proporciona unes característiques úniques a l’hora de transmetre el missatge.

Comunicació i salut

És evident que hi ha temàtiques que poden despertar més o menys interés en l’audiència. Temes de la branca de la vigilància de la salut solen ser interpretats com avorrits, o poc atractius. És per això que des de Dfusió vam apostar per posar en pràctica els recursos multimèdia amb diverses campanyes de Prevint, una empresa especialitzada en la prevenció de riscos laborals. El resultat? Un missatge molt més directe, distès i atractiu. On text, audio, imatges i animacions es convinen per crear un impacte directe i concís en l’audiència.

L'impacte en esdeveniments

En els últims anys ens hem acostumat a veure bànners estàtics i sense cap tipus d’animació quan es tracta de comunicar esdeveniments. Imatges a les que estem tan acostumats que fins i tot en alguns casos en passem desapercebuts. És per això que cal optar per noves opcions, tenint en compte l’ampli ventall que ens ofereix el món multimèdia. En aquest sentit, substituir un bànner ordinari per una animació GIF ens pot aportar sorprenent resultats, començant per l’impacte. Nosaltres hem decidit posar-ho en pràctica en a campanya de Nadal del Centre Comercial Paddock de Sabadell!

Aquests tan sols són alguns dels exemples de les aplicacions de la multimèdia a la comunicació online i audiovisual. Tot i això, i encara que n’hem mencionat alguns, és important conèixer quins són tots els beneficis que podem obtenir amb aquest tipus de missatges animats!

 

Captar l'atenció de l'usuari

No es tracta només de que vegi l'animació, sinó de despertar el seu interés per llegir-la i conèixer el seu contingut!

Més dinamisme

El fet de que el contingut aparegui per sí sol, acompanyat d'altres recursos visuals i auditius, aporta més dinamisme i moviment a un missatge que, del contrari, podria semblar avorrit.

Millora la retenció de la informació

L'impacte del missatge, sumat a la possibilitat de reperit i emfatitzar els conceptes més importants, ajuda a millorar la retenció d'allò que acabem de veure.

Xarxes socials

Els missatges multimèdia, ja siguin tipus vídeo o GIF poden ser compartits en totes les plataformes socials amb la possibilitat de fer arribar el nostre missatge a un públic major.