Skip to main content

Desenvolupem el nou web de Beatgers

Internet és un calaix ple de propostes molt diverses on és molt difícil trobar allò que concretament busquem. Introduïnt un sol concepte, la xarxa ens proporciona milers de resultats entre els quals és realment complicat escollir quina és l’opció que teniem en ment a l’hora de fer la recerca.

És per això que quan vam rebre la proposta per dissenyar el nou web de Beatgers, vam tenir clar des del primer moment que l’objectiu era crear un web selector de viatges altament funcional i interessant, desenvolupat amb WordPress.

Què us sembla si repassem breument els conceptes més destacats de la nova pàgina web?

Funcionalitat, usabilitat, user experience i SEO

Quatre dels conceptes fonamentals per assegurar l’èxit d’un web, i els quals han estat aplicats en el procés de creació i disseny del nou web de Beatgers, són la funcionalitat, l’usabilitat, la user experience i la correcta aplicació del SEO.

La funcionalitat i l’usabilitat són dos elements bàsics a l’hora d’aconseguir que una pàgina web tingui un alt nivell d’optimització i enfocar-la de cara al negoci. En altres paraules, que sigui llegible, ben enllaçada, amb menús clars i entenedors, alta velocitat de càrrega, amb una tipografia entenedora… I així un llarg llistat de conceptes que reflecteixen les característiques del nou web de Beatgers: clar, entenedor i visual. A vegades menys és més…
La user experience no és altra cosa que la pròpia experiència de l’usuari a l’hora de navegar per la pàgina web. L’objectiu és que aquesta sigui senzilla i directa, donant una resposta ràpida i eficaç a tot allò que busquem. És per això que el primer que trobem quan entrem al web de Beatgers és un formulari de cerca per seleccionar el nostre destí. Amb una mica d’scroll, trobem els paratges més destacats, estadístiques (d’interés pels usuaris, ja que aporten confiança en la marca) i, fins i tot, podem conèixer l’equip professional de Beatgers! A tot això cal afegir un senzill menú basat en quatre punts (viatges, nosaltres, blog i contacte) i la possibilitat de gaudir del web en tres llengues: català, castellà i anglès.
El SEO (Search Engine Optimization) és probablement el punt en què més hem insistit en totes les nostres publicacions. La realitat, però, és que es tracta d’un pilar indiscutible que juga un paper clau en el posicionament web dels motors de recerca. En aquest cas, i al tractar-se d’un web de viatges, queda clar que les paraules clau seran aquelles relacionades amb el concepte «viatjar». I tampoc cal oblidar la importància de l’estructura de la informació: recordem que el nostre objectiu és donar resposta a l’usuari.

Arribats a aquest punt, és lògic que no deixem de banda un últim aspecte clau que respon a les necessitats tecnològiques d’avui dia. Efectivament, ens referim al responsive design o disseny web adaptable.

Es tracta d’aquella característica que ens permet poder visualitzar el web desde qualsevol dispositiu. Així doncs, l’objectiu és aconseguir que el contingut web es pugui adaptar al tamany de qualsevol pantalla fent que l’usuari la pugui llegir de forma còmoda sense necessitat de realitzar scroll constantment.

L’estil de vida de gran part de la societat es basa en pantalles mòbils. De fet, els estudis més recents han demostrat que cada cop són més les persones que consulten tot tipus d’informació des de dispositius electrònics mòbils en detriment dels ordinadors.

Per això, el nou web de Beatgers està pensat també per persones inquietes i viatgeres, que no paren mai a casa.