Skip to main content

Un projecte petit

amb un potencial gegantí

Veurem què en sabem del Canvi Climàtic, reflexionem sobre com actuem i plantejar-nos si ho podem fer millor, i… expliquem la necessitat de preparar-nos davant els canvis que van arribant i que vindran.

matadesphera

El planeta està en perill. És una realitat del nostre dia a dia. Tots hem vist imatges dels desglaços dels pols, de grans incendis en els principals pulmons de la Terra, com puja el nivell de contaminació de les ciutats, oceans plens de plàstics… Aquestes idees, per desgràcia, formen ja part de les notícies que rebem a diari. Ara bé, més enllà d’això, quan es

tracta de passar a l’acció és el moment en què la nostra motivació s’esfuma. Sembla ser que a tots ens preocupa l’estat del planeta però ens costa posar-nos mans a l’obra. Davant d’això, són moltes les iniciatives ciutadanes que han sorgit com a resposta a aquesta situació. I ara en parlarem d’una d’elles… Benvinguts a Matadesphera!

Així neix Matadesphera!

Matadesphera és un nou concepte que neix com una iniciativa ciutadana amb l’objectiu d’implicar als ciutadans de Matadepera en un procés participatiu de debat, reflexió i propostes que millorin la sostenibilitat de la vila. Un projecte que des del primer moment va cridar la nostra atenció pel seu compromís amb el futur d’un municipi que té molt a veure amb l’agència.

Visita el web!

L'hora de comunicar!

Les accions de Matadesphera es realitzen periòdicament: diàlegs amb experts, col·laboracions amb altres entitats municipals, tasques de neteja de l’entorn… En definitiva, es tracta d’un no parar. Ara bé, totes aquestes accions han de ser conegudes pel màxim de persones per fer-les el més multitudinàries possible. I és aquí quan Matadesphera es troba amb Dfusió. I tot comença per la creació i el disseny d’una pàgina web clara, intuitiva i de fàcil navegació per l’usuari. Al cap i a la fi, quan es tracta de comunicar tant accions puntuals com missatges fermes, sempre hem dit que el millor és optar pels recursos visuals senzills, entenedors i clars.

Un perfil d’Instagram on es comuniquen totes les accions realitzades per l’entitat, així com les fotografies, resums i punts forts dels diàlegs que s’organitzen periòdicament al Casal de Cultura del municipi.

Un butlletí informatiu per estar al dia de les últimes novetats com sortides a la natura, xerrades de conscienciació, trobades amb experts, concursos de fotografia, i moltíssimes coses més.

El web de Matadesphera és clar, senzill y entenedor. Compta amb quatre apartats dividits en: Qui som, Reptes, Cicles i Articles. En cada un d’ells s’hi exposen de forma clara i molt visual els continguts de cada secció. Què et sembla si li fas un cop d’ull?

Tot i això, avui en dia tots som conscients de que la comunicació va molt més enllà de les pàgines web. Vivim en un món on els elements multimèdia i les xarxes socials formen ja part de les nostres vides. Per això, l’estratègia de Matadesphera no es queda en aquest punt. Perquè encara que estiguem parlant d’una iniciativa local, les aspiracions i les ganes de transmetre el missatge de la sostenibilitat no tenen límits. Així doncs, al web cal sumar-li dos elements que presentem a continuació.